top of page
bakken

AFZAKKERTJE SCROPPINO

De naam is afgeleid van het Venetiaanse woord 'Desgropante'. Grop betekent knoop en de naam verwijst naar het idee dat de drinker een knoopje losmaakt. Oftewel dat de keel verfrist wordt

DSC02174.jpg

INGREDIËNTEN:

100 gram citroensorbetijs

50 ml koude droge prosecco

15 ml Afzakkertje

15 ml limoncello ( uit de vriezer)

Decoratie:

Munt/schijfje fruit of rozemarijn

Porties: 1 persoon

Bereidingstijd: 10-15 minuten

TYPE:

OVERIG:

POPULARITEIT:

MOEILIJKHEIDSGRAAD:

BEREIDINGSWIJZE:

1

2

3

4

Schep je ijs in een grote mengkom (wacht misschien een minuut tot het wat handzamer is). Klop het ijs met een (elektrische) garde luchtig en schuimig.

Voeg één voor één de andere ingrediënten toe en eindig met de prosecco. Werk vlug tot een egaal geheel.

Schenk in gekoelde glazen en maak af met een mooie decoratie. Misschien een takje munt, schijfje fruit of rozemarijn.

Serveer direct.

TIP!

Om de lekkerste scroppino te maken, gebruik je drank die ijs- en ijskoud is. Doe de limoncello voor je begint in de vriezer. Het beste een uurtje van tevoren. Prosecco kun je in de koelkast zetten tot gebruik. (wanneer je de prosecco iets te lang in de vriezer legt ontploft deze!).

Doe de glazen even 10 minuten in de vriezer.

bottom of page