top of page
DSC01458.jpg

#CREATED WITH PASSION

Afzakkertje
DSC01718.jpg

'AFZAKKERTJE'
 
In het Nederlands taalgebied behoort ‘afzakkertje’ tot de gangbaarste en meest verbreide naamsaanduiding van een borrel.

Al in de zeventiende en achttiende eeuw was ‘Afzakkertje’ de benaming voor een ‘glaasje brandewijn’ (een distillaat van moutwijn) die men na de koffie, de thee of het avondeten werd geacht te nuttigen om de genoten dranken en spijzen beter te laten zakken. 
Later, in de late negentiende eeuw, werd de benaming eerder gebruikt om een likeur, jenever of andere sterke drank aan te duiden. Toentertijd kreeg een ‘afzakkertje’ ook de betekenis van ‘laatste glaasje’ of een ‘laatste borrel’. 

DSC01314.jpg

'Uit vriendschap gecreëerd'
 
In het heden gepresenteerd, hoe een ‘oude’ benaming een nieuw leven kreeg ingeblazen. In 2018 besloten twee vrienden samen met veel passie en enthousiasme een eigen likeur te ontwikkelen. Een likeur van hoge kwaliteit op basis van verfijnde natuurlijke producten en rum, die later de befaamde benaming 'afzakkertje' kreeg.

DSC00812-bewerkt.jpg

'Zoektocht'

De zoektocht naar de smaakcombinatie van ‘Afzakkertje’ was niet altijd even gemakkelijk. De vrienden bleven echter voortdurend experimenteren tot zij de perfecte smaakcombinatie gemaakt hadden. De vijftiende combinatie was uiteindelijk de voltreffer! Hun passie en vasthoudendheid leidde op den duur tot de (rum)likeur die vandaag de dag bekend staat als ‘Afzakkertje

DSC01199.jpg

'Zet het voort'

'Afzakkertje' is inmiddels bij ruim 300 slijterijen/wijnhandels in Nederland verkrijgbaar,
en de twee vrienden zijn bezig met het ontwikkelen van een tweede variant!

bottom of page