bakken

DULCE DE LECHE

Hierbij vertel ik hoe je dulce de leche oftewel karamel pasta maakt. Je kan dit zowel gebruiken voor de vulling van een taart, topping. Het is op onze poffertjes erg lekker!

INGREDIËNTEN:

1 blikje gecondenseerde melk

(Friesche Vlag)

Ruime pan met water

Porties: +/- een hele taart van 12 stukken

Bereidingstijd: 3 uur en 5 minuten

TYPE:

OVERIG:

POPULARITEIT:

MOEILIJKHEIDSGRAAD:

BEREIDINGSWIJZE:

1

2

3

4

Dulce de leche is niet moeilijk om te maken je hebt alleen wat tijd nodig. Verwijder het papieren wikkel en zet het blikje in een pan met ruim hoeveelheid water. Zorg hierbij dat hij ver genoeg onder water staat.

Breng het water aan de kook en laat het blikje 3 uur koken. Terwijl de pan op het vuur staat moet je af en toe even kijken of het blikje nog wel genoeg onder water staat, giet indien nodig wat extra water in de pan (Als het blikje niet meer onder water staat heb je de kans dat hij ontploft en dat wil je natuurlijk niet)

Je kan eventueel de deksel op de pan doen dan verdampt het water minder snel.

Laat het blikje na het koken helemaal afkoelen voordat je ermee gaat werken.