top of page
bakken

CARAMEL FUDGE

Lekker om te snoepen maar ook zeker heerlijk in je dessert verwerkt of als topping!

INGREDIËNTEN:

1 blikje gecondenseerde melk

(Friesche Vlag)

100 gram ongezouten roomboter

150 gram lichtbruine basterdsuiker

2 tl vanille-extract

Porties: +/- 1 taart van 12 stukken

Bereidingstijd: 15-30 minuten

TYPE:

OVERIG:

POPULARITEIT:

MOEILIJKHEIDSGRAAD:

BEREIDINGSWIJZE:

1

2

3

4

5

6

7

Neem een grote (kook)pan waar je alle ingrediënten in doet. Op een laag vuur roer je tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost. Dan kun je het vuur iets hoger zetten, maar niet niet te veel.

Blijf constant roeren in de pan met een spatel en zorg dat je de bodem ook steeds meeneemt. Je wilt niet dat er stukjes gaan aanbranden. Als het mengsel eenmaal begint te borrelen blijf je nog zo'n 8-10 minuten door roeren.

Haal de pan van het vuur en laat hem een paar minuten staan. als je een gezouten caramel fudge wilt kun je flinke snuf zeezout toevoegen.

Ondertussen bekleed je een ovenschaal met bakpapier

(+/- een van 15x20cm)

Pak de pan met de fudge er weer bij (niet opnieuw verwarmen) en roer het mengsel door. Roer ongeveer 5 minuten. Je zult zien dat het steeds een beetje dikker wordt. Stop met roeren zodra je met een spatel een streep trekt over de bodem en de fudge langzaam terug gaat.

Stort het mengsel in de vorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem, druk stevig aan.

 

!!kijk uit voor je handen en zeker niet proeven, het mengsel is gloeiend heet!!

Laat de fudge op kamertemperatuur een paar uur staan tot hij volledig is afgekoeld. Snij dan met een scherp mes de gewenste grootte in (blokjes).

bottom of page