
INGREDIËNTEN:
4 bananen
1 reep chocolade
Afzakkertje
Vanille ijs
(Eventueel kleine stukjes roomboter ongezouten)
Extra benodigdheden:
4 cocktailprikkers
Aluminiumfolie
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
TYPE:
OVERIG:
POPULARITEIT:
MOEILIJKHEIDSGRAAD:
BEREIDINGSWIJZE:
1
2
3
4
5
6
7
Maak je barbecue gereed voor direct barbecueën op 175 graden.
Maak vier 'bootjes' waar de bananen in kunnen liggen zodat ze niet om kunnen vallen (met aluminiumfolie).
Snij de bananen over de lengte in en duw de helften wat uit elkaar. Bij de nettere versie maak je een soort luikje waarvan je het dekseltje oprolt en met een cocktailprikkertje vastzet.
Stop stukjes chocolade in de banaan, (eventueel: klontjes boter) en besprenkel met wat Afzakkertje.
Zet de bananen boven het vuur op de barbeque en sluit de deksel (eventueel).
Na zo'n 20 minuten zijn je bananen donker en pruttelt de vulling. Dat is het moment dat ze van de barbeque af mogen.
Serveer de bananen met een bolletje ijs.
TIP!
Ook lekker met een glaasje Afzakkertje erbij!