INGREDIËNTEN:
50 gram boter
3 el vloeibare honing
40 gram walnoten ( gepeld en grof gehakt)
4 bananen
500 gram roomijs naar keuze
(tip: lekker met vanille of pistache)
2 el slagroom
3-4 el Afzakkertje
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10-15 minuten
TYPE:
DESSERT:
POPULARITEIT:
MOEILIJKHEIDSGRAAD:
BEREIDINGSWIJZE:
1
2
3
4
Smelt de boter in een steelpan en voeg daarna de honing en de slagroom toe. Roer dit door en laat even rustig verwarmen, maar laat niet koken.
Snijd ondertussen de bananen in de lengte door de helft. Leg telkens twee helften op een bord, met de punten tegen elkaar (soort ovaal). Schep het ijs in bolletjes en leg ze in het midden van de bananen helften.
Voeg de Afzakkertje toe aan het boter- honing mengsel in de steelpan. Giet het dan over de Bananasplit.
Strooi als laatste de walnoten er overheen. Serveer ter garnering met wat wat vers fruit.