top of page
INGREDIËNTEN:
8 plakjes roomboter bladerdeeg
2 appels
30 ml Afzakkertje
3/4 tl kaneel
2 tl maizena
handje rozijnen (eventueel)
1 ei
Rietsuiker
Citroensap
Porties: 8
Bereidingstijd: 20-50 minuten
TYPE:
GEBAK, OVERIG:
POPULARITEIT:
MOEILIJKHEIDSGRAAD:
BEREIDINGSWIJZE:
1
2
3
4
5
Meng de blokjes appel met 30 ml Afzakkertje, 2 tl maizena, scheutje citroensap, 1 el rietsuiker en een 3/4 tl kaneel. (eventueel rozijnen erbij).
​
Laat dit 30 minuten intrekken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
​
Leg de plakjes bladerdeeg diagonaal voor je. Leg op de helft wat blokjes appel. (zorg dat er niet teveel vocht meekomt).
​
Vouw het bladerdeeg als een driehoek dicht. Druk met een vork de randen dicht.
​
Smeer de appelflappen in met eigeel en bestrooi met rietsuiker. Bak de appelflappen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
​
bottom of page