top of page
bakken

APPELFLAPPEN 

Oud & nieuw? Ja zeker maar ook heerlijk voor bij een kopje koffie!

Appelflappen afzakkertje
Appelflappen afzakkertje

INGREDIËNTEN:

8 plakjes roomboter bladerdeeg

2 appels 

30 ml Afzakkertje

3/4 tl kaneel

2 tl maizena

handje rozijnen (eventueel)

1 ei

Rietsuiker

Citroensap

Porties: 8 

Bereidingstijd: 20-50 minuten

TYPE:

GEBAK, OVERIG:

POPULARITEIT:

MOEILIJKHEIDSGRAAD:

BEREIDINGSWIJZE:

1

2

3

4

5

Meng de blokjes appel met 30 ml Afzakkertje, 2 tl maizena, scheutje citroensap, 1 el rietsuiker en een 3/4 tl kaneel. (eventueel rozijnen erbij).

​

Laat dit 30 minuten intrekken. Verwarm de oven voor op 200 graden.

​

Leg de plakjes bladerdeeg diagonaal voor je. Leg op de helft wat blokjes appel. (zorg dat er niet teveel vocht meekomt).

​

Vouw het bladerdeeg als een driehoek dicht. Druk met een vork de randen dicht.

​

Smeer de appelflappen in met eigeel en bestrooi met rietsuiker. Bak de appelflappen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

​

bottom of page