top of page

INGREDIËNTEN:
8 plakjes roomboter bladerdeeg
2 appels
30 ml Afzakkertje
3/4 tl kaneel
2 tl maizena
handje rozijnen (eventueel)
1 ei
Rietsuiker
Citroensap
Porties: 8
Bereidingstijd: 20-50 minuten
TYPE:
GEBAK, OVERIG:
POPULARITEIT:
MOEILIJKHEIDSGRAAD:
BEREIDINGSWIJZE:
1
2
3
4
5
Meng de blokjes appel met 30 ml Afzakkertje, 2 tl maizena, scheutje citroensap, 1 el rietsuiker en een 3/4 tl kaneel. (eventueel rozijnen erbij).
Laat dit 30 minuten intrekken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de plakjes bladerdeeg diagonaal voor je. Leg op de helft wat blokjes appel. (zorg dat er niet teveel vocht meekomt).
Vouw het bladerdeeg als een driehoek dicht. Druk met een vork de randen dicht.
Smeer de appelflappen in met eigeel en bestrooi met rietsuiker. Bak de appelflappen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
bottom of page