top of page
bakken

LIMOEN-CHEESECAKE

De eerste zonnestralen zorgden bij mij voor lentekriebels en daarom maakte wij een limoen cheesecake met witte chocolade en Afzakkertje. Het is een heerlijke frisse taart , ook onwijs machtig maar daardoor perfect om te delen of om lekker lang van te genieten.

92100268_563664007593235_570415581968832

INGREDIËNTEN:

150 ml Afzakkertje

600 gram roomkaas

3 eieren

1 eetlepel maizena

125 gram suiker

125 gram crème fraîche

300 gram witte chocolade

rasp van 2 limoen (eventueel een beetje extra voor als topping)

sap van 4 limoenen

2 eetlepels suiker

snufje zout

150 gram digestive koekjes

50 gram boter + beetje extra om de springvorm mee in te vetten.

BEREIDINGSWIJZE:

1

TYPE:

GEBAK:

2

POPULARITEIT:

MOEILIJKHEIDSGRAAD:

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Eerst maak je de bodem. Smelt hiervoor de boter in een pannetje en maal de koekjes fijn in een keukenmachine.

Meng de gemalen koekjes met de gesmolten boter, suiker en zout. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk het stevig aan (met een lepel of glas bijvoorbeeld).

Bak de bodem in de voorverwarmde oven voor 10 minuten.

Haal de bodem er na 10 minuten uit en verlaag de temperatuur naar 140 graden.

Smelt 300 gram witte chocolade in een hittebestendige kom au bain-marie. Doe dit op een laag vuurtje en blijf af en toe roeren.

Mix ondertussen de roomkaas, 1 eetlepel maizena en 125 gram suiker in de standmixer tot een gladde massa.

Voeg dan één voor één de eieren toe en vervolgens ook de crème fraîche en 150 ml Afzakkertje. Mix door tot een gladde massa.

Voeg het sap en de rasp van de limoenen toe.

Voeg dan de gesmolten witte chocolade toe aan het mengsel en blijf ondertussen door mixen.

Giet de de cheesecake vulling op de bodem en bak de cheesecake in het midden van de oven in 65 minuten gaar. Het helpt om een pan of kom water onderaan te oven te zetten (voor stoom) zodat je cheesecake niet gaat scheuren.

Doe na 65 minuten bakken de oven uit en laat de cheesecake nog minimaal een uurtje in de oven staan met de ovendeur op een kiertje.

Laat de cheesecake vervolgens een nachtje (minimaal 6 uur) opstijven in de koelkast.

Rasp eventueel nog wat extra limoen over de taart en serveer.

bottom of page