INGREDIËNTEN:
Soezenbeslag:
100 ml water
40 gram boter
50 gram bloem
2 eieren
​
Vulling:
350 ml slagroom
50 ml Afzakkertje
2 el fijne kristalsuiker
(eventueel: 1 zakje klop-fix)
​
Decoratie: Poedersuiker
Porties: +/- 20 soesjes
Bereidingstijd: 30 minuten
TYPE:
OVERIG:
POPULARITEIT:
MOEILIJKHEIDSGRAAD:
BEREIDINGSWIJZE:
1
2
3
4
5
6
7
8
Soezenbeslag:
Verwarm de oven voor op 225 graden (elektrische oven). Breng het water aan de kook met de boter en een mes puntje zout. Strooi er op laag vuur bloem erbij en blijf roeren totdat er een samenhangende bal ontstaat die makkelijk van de bodem van de pan loskomt
​
Neem de pan van het vuur en roer één voor één de eieren door totdat deze helemaal zijn opgenomen. Roer ongeveer 2 minuten tot er een dikke glanzende massa ontstaat.
​
Vorm met 2 theelepels 20 kleine soesjes en schep ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soesjes gaar in ongeveer 15 minuten. Open de ovendeur NIET tussentijds, dan zakken de soesjes in. Schakel de oven uit en laat ze nog een half uurtje in de oven staan.
​
Laat ze verder afkoelen en knip/snij ze open om te vullen naar wens. (Je zou ze ook met een spuitmondje door kunnen prikken en gelijk vol kunnen doen met de slagroom)
​
Vulling:
​
Klop de slagroom met de suiker en eventueel een zakje klop-fix stijf.
​
Maak een klein sneetje in de onderkant van elk soesje.
​
Doe de slagroom in een spuitzak met een smal rond spuitmondje en vul de soesjes via de onderkant van elk soesje.
​
Bestrooi de soesjes royaal met wat poedersuiker.
​
TIP!
​
Je kan de soezenvulling ook met banketbakkersroom doen in plaats van slagroom ook erg lekker!
(Bereidingswijze? Ga naar overig en klik op de banketbakkersroom)
​