top of page
bakken

RUM-VANILLEWAFELS MET KANEELSUIKER

Gek op wafels?! Dan zou ik deze heerlijke rum-vanille wafels eens proberen! 

INGREDIËNTEN:

180 gr kokosvet

200 gr basterdsuiker

1 zakje vanille suiker

20 ml Afzakkertje

1 snufje zout

4 eieren

230 gr tarwebloem

25 gr maizena

1/2 tl bakpoeder

1/2 el kaneel

Porties: 4 personen

Bereidingstijd: 35-45 minuten

TYPE:

OVERIG:

POPULARITEIT:

MOEILIJKHEIDSGRAAD:

BEREIDINGSWIJZE:

1

2

3

4

Smelt het kokosvet in een pan. Schenk het in een mengkom en laat het iets afkoelen. Roer het gestolde kokosvet door tot het smeuig is. 

Roer er geleidelijk 180 gr suiker, de vanille suiker, het Afzakkertje en het zout door.

Roer de eieren er een voor een door. Meng de bloem, maizena en bakpoeder en roer het mengsel beetje bij beetje door het beslag. Schep steeds 2-3 eetlepels beslag op een heet, ingevet wafelijzer en strijk het uit. Bak de wafels goudbruin.

Meng voor de kaneel suiker de resterende suiker met kaneel. Bestuif de warme wafels voor het serveren met de kaneel suiker

bottom of page