INGREDIËNTEN:
70 gram (+extra) pistachenoten
120 gram suiker
450 ml melk
50 ml Afzakkertje
2 eidooiers
1 tl vanille-extract
2 el maiszetmeel
2 el boter
Snufje zout
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 20-30 minuten
TYPE:
DESSERT:
POPULARITEIT:
MOEILIJKHEIDSGRAAD:
BEREIDINGSWIJZE:
1
2
3
4
5
6
Mix de pistachenoten in een blender. Voeg 2 eetlepels water en 70 gram suiker toe en mix tot een gladde pasta. Doe de pistachepasta in een pan en giet de melk en Afzakkertje erbij. Zet op het vuur en roer met een klopper tot de melk heet is. Haal van het vuur.
​
Klop in een kom de eidooiers los met de resterende suiker, het maiszetmeel en een snufje zout. Giet al kloppend een beetje hete pistachemelk over het suiker-ei mengsel en giet vervolgens dat mengsel al kloppend bij de melk in de pan. Zet weer op het vuur en laat onder voortdurend roeren indikken.
​
Haal van het vuur. roer de boter en het vanille-extract door de pistache crème . Roer tot de boter gesmolten is. Laat 15 minuten afkoelen en roer af en toe om, zodat er geen vel op komt.
​
Giet het mengsel in de gewenste (8 glaasjes) of (4 bakjes).
​
​
Laat 4 uur opstijven in de koelkast
​
Hak de extra pistachenoten fijn er werk je glaasjes of bakjes er mee af.