
INGREDIËNTEN:
Panna cotta:
500 ml slagroom
1 tl vanille extract
70 gr fijne kristalsuiker
2,5 blaadjes gelatine
Blauwe bessen saus:
150 gr blauwe bessen
25 gr suiker
50 ml water
10-15 ml Afzakkertje (naar eigen smaak)
Kneepje vers citroensap
1 tl vanille extract
snufje zout
1 tl maizena
Porties: Ligt aan de grootte van de glaasjes/bakjes +/- 4 bakjes
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Wacht tijd: minimaal 3 uur
TYPE:
OVERIG:
POPULARITEIT:
MOEILIJKHEIDSGRAAD:
BEREIDINGSWIJZE:
1
2
3
4
5
6
7
Laat de gelatine minimaal 10 minuten weken in koud water.
Breng de slagroom met de suiker en de vanille zachtjes aan de kook.
Haal de slagroom van het vuur zodra deze kookt en knijp de gelatine goed uit.
Voeg de gelatine toe aan de slagroom en roer goed door tot de gelatine is opgelost.
Verdeel de panna cotta over 4 glaasjes en laat de panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Blauwe bessen saus:
Doe de blauwe bessen met de suiker, citroensap, vanille, zout, water en 5 ml Afzakkertje in een pannetje en laat de blauwe bessen kapot koken in ca. 5 minuten.
Meng de maizena met 1el water en 10 ml Afzakkertje en giet bij de saus. Roer goed door elkaar en laat de saus nog even verder indikken.