INGREDIËNTEN:
Voor de bodem:
150 gram Bastogne/digestieve koeken (ook erg lekker met stroopwafel kruimels)
80 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
​
Voor de cheesecake:
300 gram witte chocolade
400 gram roomkaas
160 gram slagroom
150 gram stroopwafel in stukjes
(een optie maar ook heerlijk zonder)
75 ml Afzakkertje
​
Voor de topping:
6 el dulce de leche (Zie onderaan)
6 mini stroopwafels
Porties: 12 punten
Bereidingstijd: 20 minuten
Opstijftijd: 8 uur +/-
TYPE:
GEBAK:
POPULARITEIT:
MOEILIJKHEIDSGRAAD:
BEREIDINGSWIJZE:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier. doormiddel van boter/bakspray.
​
Maal de koek(kruimels) fijn in een keukenmachine en vermeng met de gesmolten boter. Verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet het in de koelkast.
​
Voor de vulling:
​
Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie en let het even afkoelen.
​
Klop de roomkaas romig. In een andere kom klop je de slagroom stevig. Voeg de slagroom toe aan de roomkaas en mix het tot een gladde mengsel.
​
Voeg 75 ml Afzakkertje rustig aan toe bij de roomkaas en slagroom. mix het.
​
Voeg nu de gesmolten chocolade toe, mix tot de chocolade volledig is opgenomen. Spatel de stukjes (stroopwafel) door de vulling en giet het op de koekbodem.
​
Strijk de bovenkant glad en laat de taart minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
​
Decoratie:
​
Verdeel de dulce de leche over de cheesecake. Halveer de mini stroopwafels en decoreer de bovenkant van de taart ermee door ze er rondom in te steken.
​
Verwijder de springvorm (en het bakpapier) en serveren maar!
​
TIP!
​
Belangrijk bij witte chocolade dat het niet te heet wordt. Anders verbrandt het en krijg je klontjes, wees geduldig bij het smelten en blijf roeren in je kom.
​
Liever iets minder witte chocolade? Dat kan!..gebruik dan 250 gram voor een iets lichtere versie.
​
Bereidingswijze van dulce de leche? (Klik hier)
Bereidingswijze van caramel fudge? (Klik hier)
​
​
​