top of page
bakken

LEMON BARS

Dol op citroen? Dan zullen deze lemon bars ook wel in de smaak vallen. Deze heerlijk smeuïge repen zijn perfect voor bij een high tea, maar ook bij een picknick of gewoon lekker als toetje.

INGREDIËNTEN:

Koekbodem:

240 gram ongezouten roomboter

100 gram fijne kristalsuiker

260 gram bloem

Citroen laag:

300 gram fijne kristalsuiker

30 gram bloem

4 eieren (M)

Rasp van 2 citroenen

Sap van 2 citroenen (+/- 60 ml)

Decoratie: poedersuiker

Porties: 15 repen

Bereidingstijd: 45-50 minuten

TYPE:

GEBAK, KOEKJES

POPULARITEIT:

MOEILIJKHEIDSGRAAD:

BEREIDINGSWIJZE:

1

2

3

4

5

6

Begin met het maken van de koekbodem. Doe de boter, suiker en bloem in een kom en mix tot een mooi beslag. Bekleed je bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem.

Bak de koekbodem in 25 minuten op 180 graden (boven en - onder warmte)

Terwijl de koekbodem in de oven staat, kun je gelijk verder met de citroen laag. Doe alle ingrediënten in een kom en roer met een garde tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel nu rusten tot de koekbodem klaar is.

Haal de bodem uit de oven en giet het citroenmengsel er overheen. Schuif de bakvorm weer terug in de oven.

Bak de lemon bars in 20-25 minuten op 180 graden. De citroen laag moet stevig zijn, maar niet keihard.

Laat de citroen koek helemaal afkoelen voor dat je hem in blokjes/reepjes snijdt. Strooi er voor serveren nog wat poedersuiker overheen, zo zien ze er gelijk een stuk mooier uit.

bottom of page