top of page
bakken

GEGRILDE ANANAS

Gemarineerd in Afzakkertje & vanille, lekker voor op de bbq of in de oven!

INGREDIËNTEN:

1 ananas

vanille ijs

2 el gesmolten boter

100 ml Afzakkertje

1/2 stokje vanille

2 el suiker

Porties: 5-8

Bereidingstijd: 20 minuten

TYPE:

OVERIG:

POPULARITEIT:

MOEILIJKHEIDSGRAAD:

BEREIDINGSWIJZE:

1

2

3

4

5

6

Je kunt de ananas in verschillende stukken snijden. bijvoorbeeld in rondjes van 1 cm dikte waarbij je de keus hebt om de schil en de kern erin te laten en je de niet eetbare onderdelen er pas van af snijd op je bord zelf.

Of juist de schil en de kern er al van tevoren af en uit haalt zodat je straks makkelijker kunt eten. Ook een leuke optie is om de van boven naar beneden door midden te snijden en vervolgens in 6-8 gelijke stukken verdeeld waarbij overal nog een stukje kroon aan zit. Snijd in dit geval de kern er wel af.

Kleinere stukjes kan ook maar zorg dan dat je een aluminiumbak hebt waarin je ze kunt bakken zodat ze niet door de (bbq) grill vallen.

Meng voor de saus, de boter, het Afzakkertje, de kern van het 1/2 stokje vanille en de suiker door elkaar.

 

Smeer het vruchtvlees van de ananas hier mee in en laat het er in trekken. Hoe langer je het van tevoren doet hoe meer smaak er vrij komt. Smeer wel af en toe het vruchtvlees opnieuw in.

Bak de ananas op de (bbq) grill aan beide kanten goudbruin en smeer als de ananas net van de (bbq) grill komt nog een keer in met het laatste restje rum-vanille saus.

 

serveer met een bolletje vanille ijs.

bottom of page