top of page
bakken

WITTE CHOCOLADE GANACHE TAART

Deze zoete witte chocolade ganache taart is zonder twijfel een quilty pleasure.
De taart is ook nog eens een lust voor het oog en staat perfect op de feesttafel!

DSC02621.jpg

INGREDIËNTEN:

400 gram witte chocolade 

250 ml slagroom

50 ml Afzakkertje

1 tl vanille-extract

200 gram oreo koekjes

80 gram ongezouten roomboter

 

Voor de versiering:

20 gram pure chocolade

1 pak hagelslag, vlokken of donkere sprinkels

 

.

Porties: 12 punten

Bereidingstijd: 30-45 minuten

Opstijftijd: 4-6 uur

 

.

TYPE:

GEBAK:

POPULARITEIT:

MOEILIJKHEIDSGRAAD:

BEREIDINGSWIJZE:

1

2

3

4

5

6

Doe de witte chocolade in een hittebestendige kom en doe de slagroom in een pan. Breng de slagroom tot aan de kook, maar laat niet koken. Giet de hete slagroom over de witte chocolade en laat 30 seconden staan.

Roer met een garde het witte chocolade ganache mengsel door elkaar en blijf roeren tot je een gladde ganache hebt. De ganache zal raar geel gaan kleuren. Voeg zodra alle chocolade is gesmolten de vanille en 100 ml Afzakkertje toe. Laat de ganache afkoelen, maar roer om de zoveel tijd even door.

Doe de oreo koekjes in een keukenmachine en maal fijn. Smelt ondertussen de boter.

Voeg de koekkruimels toe aan de boter en roer door elkaar. Kiep dit mengsel in je vorm en duw met een lepel goed aan. Voor een krokante bodem kun je deze even bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden (boven en - onder warmte) voor 6 minuten, maar je kunt de bodem ook ongebakken laten. Zet deze minstens een half uur in de koelkast. Een gebakken bodem laat je volledig afkoelen voor dat je verder gaat.

Wanneer de bodem klaar is en de ganache is afgekoeld en steviger is geworden, giet je de ganache in de bodem. Strijk met een spatel glad en laat 4-6 uur opstijven in de koelkast. Een nacht in de koelkast is nog beter.

Smelt de pure chocolade en vouw een ''cornetje'' van bakpapier (of een spuitzak). Doe de chocolade erin en knip indien nodig een klein puntje af. Teken de gewenste vorm/figuur met de chocolade en strooi wat hagelslag, vlokken of donkere sprinkles over de rand van je witte chocolade ganache taart.

TIP! 

Snijd je taart aan met een heet mes, zodat je mooie scherpe punten kunt snijden.

bottom of page