bakken

FUDGE MET AFZAKKERTJE & ROZIJNEN

Lekker voor bij een kopje koffie!

INGREDIËNTEN:

200 gr pure chocolade

1 snufje zout

200 ml gecondenseerde melk (uit een blik)

6-8 volkoren digestive koekjes

4 handjes rozijnen

2-3 el Afzakkertje (naar eigen smaak)

Porties: Ligt aan de grootte van je blokjes

Bereidingstijd: 10-20 min

TYPE:

OVERIG:

POPULARITEIT:

MOEILIJKHEIDSGRAAD:

BEREIDINGSWIJZE:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Breng een pannetje water aan de kook en zet hier een vuurvaste schaal op. Zorg dat het water de schaal niet raakt.

Breek de chocolade in stukken en doe deze in de schaal. Laat het helemaal smelten. Roer het door met een spatel en voeg een snufje zout toe.

Hak de koekjes en rozijnen in kleine stukjes en houd een beetje apart. Dit gebruik je straks als topping op de fudge.

Voeg de gecondenseerde melk toe aan de gesmolten chocolade en roer dit goed door met een spatel. Het mengsel zal nu dikker worden. Draai het vuur uit.

Voeg de stukjes koek en rozijnen toe en meng dit goed door elkaar. Nu mag het Afzakkertje erbij. Schep alles goed om.

Bekleed een vierkante schaal of bakvorm met een stukje bakpapier. Verfrommel het bakpapier eerst. Zo krijg je het makkelijker in de bakvorm. 

Schep de fudge over in de bakvorm van ongeveer 2cm dik.

Bepaal hoe dik je de blokjes wilt hebben. Hoe platter je het mengsel uitsmeert. Hoe platter de blokjes zullen zijn.

Bestrooi als laatste de fudge met de rest van de koekkruimels en rozijnen. Dek de bakvorm af en zet de fudge een paar uurtjes in de koelkast om uit te laten harden. Als je de fudge wilt serveren haal je deze uit de koelkast. Wacht een paar minuutjes en snijd de fudge in blokjes.

Je kunt de fudge buiten de koelkast bewaren in een bakje of zelfs invriezen voor een later moment