bakken

CHOCOLADEMOUSSE

Heerlijke mousse gewoon zomaar of lekker als toetje!

INGREDIËNTEN:

150 gr donkere chocolade

100 gr melkchocolade

3 el Afzakkertje

4 eieren gesplitst

150 ml slagroom

100 gr suiker

Chocolade krullen (eventueel)

Porties: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

TYPE:

OVERIG:

POPULARITEIT:

MOEILIJKHEIDSGRAAD:

BEREIDINGSWIJZE:

1

2

3

4

5

6

Breek de chocolade in stukjes en doe in een hittebestendige kom. Zet dit op een steelpannetje met warm water en voeg het Afzakkertje toe aan de chocolade.

Laat het geheel rustig smelten en roer tot een glad geheel.

Voeg nu de eidooiers toe en roer tot het gecombineerd is. Haal van het vuur. 

Klop in een andere kom de eiwitten tot stijve pieken (eerst de kom ontvetten).

Klop de slagroom met suiker tot zachte pieken en meng de slagroom met je chocolade mengsel. Roer als laatste de geklopte eiwitten erdoor en verdeel het mengsel over 4 bakjes/coupes.

Laat opstijven in de koeling minimaal 2 uur en serveer met chocolade schaafsel eroverheen. eventueel extra slagroom en natuurlijk een glaasje Afzakkertje erbij!