INGREDIËNTEN:
Voor het deeg:
​
125 gr boter
250 gr rietsuiker
Snufje zout
50 gr chocolade puur (gesmolten)
2 eieren
10 ml Afzakkertje
4 el cacaopoeder
260 gr bloem
2 tl bakpoeder
50 gr witte chocolade (fijn gehakt)
50 gr melk chocolade (fijn gehakt)
50 gr amandelen (fijn gehakt)
​
Voor de versiering:
50 gr chocolade puur (gesmolten)
50 gr witte chocolade (gesmolten)
​
​
Porties: 20 koekjes
Bereidingstijd: 10-20 min
TYPE:
GEBAK, KOEKJES
POPULARITEIT:
MOEILIJKHEIDSGRAAD:
BEREIDINGSWIJZE:
1
2
3
4
5
Klop de boter met de suiker en het zout schuimig, voeg de afgekoelde gesmolten chocolade, de eieren en het Afzakkertje toe en roer tot de ingredienten goed met elkaar zijn vermengd. Meng en zeef de cacao, de bloem en de bakpoeder door elkaar en schep in kleine porties door het botermengsel.
​
Roer de witte chocolade, de melk chocolade en de amandelen erdoor.
​
Leg steeds met een volle theelepel bergjes deeg 5 cm uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
​
Bak de koekjes midden in de oven tot de rand van de koekjes stevig maar het midden nog wat zacht is. op 180 graden ca. 10 minuten.
Laat de koekjes op een (taartrooster) koelen.
​
Doe de pure en witte chocolade elk apart in een klein spuitzakje over en garneer de koekjes hiermee.