INGREDIËNTEN:
300 gr kookchocolade melk
70 ml slagroom
2 tl glucosestroop
20 gr boter
60 ml Afzakkertje
40 bonboncups (aluminium)
​
Porties: 40 stuks
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
TYPE:
OVERIG:
POPULARITEIT:
MOEILIJKHEIDSGRAAD:
BEREIDINGSWIJZE:
1
2
Smelt de kookchocolade au bain marie. Breng de chocolade met de glucosestroop aan de kook en roer de vloeistof afgewisseld met boter beetje bij beetje door de gesmolten chocolade. Roer het Afzakkertje erdoor.
​
Klop de ganache met een staaf- of handmixer met cirkelende bewegingen in ca. 2 minuten op. Doe de ganache in een spuitzak en spuit hem in bonboncups. Laat de bonbons een nacht opstijven op een koelde plek.
​
TIP!
​
Glucosestroop is gemaakt van druivensuiker. Deze vloeibare stroop verhoogt niet alleen de smeuigheid van de ganache, maar laat die ook verfijnder smelten in de mond. De stroop is te koop bij de supermarkt en blijft maandenlang goed in de koelkast.