INGREDIËNTEN:
125 ml slagroom
2 el vanille suiker
250 gram mascarpone
12 bokkenpootjes
Sinaasappelsap
Afzakkertje
​
Decoratie: Naar eigen keuze
Porties: 4 personen (Gin Tonic) glazen
Bereidingstijd: 10-15 minuten
TYPE:
DESSERT:
POPULARITEIT:
MOEILIJKHEIDSGRAAD:
BEREIDINGSWIJZE:
1
2
3
4
Doe de slagroom, vanille suiker en mascarpone in een kom en mix tot een stevige massa. Schep de room in een spuitzak en leg hem even in je koelkast.
​
Zet vier glazen (of schaaltjes) klaar en pak de bokkenpootjes, sinaasappelsap en Afzakkertje erbij. Halveer de bokkenpootjes in de lengte, doop de helften in de sinaasappelsap en Afzakkertje en leg op de bodem van de glazen (of schaaltjes) 1 bokkenpootje, dus 2 helften per glas. Pak de spuitzak met room erbij, knip de punt eraf en spuit een laagje room op de koekjes.
​
Maak nog een laagje van de bokkenpootjes gevolgd door wat room. Bovenop leg je een heel bokkenpootje.
​
Versier naar wens.