bakken

BOKKENPOOTJES TIRAMISU

Super snel en gemakkelijk dessert. Heerlijk bij een kopje koffie of natuurlijk gewoon als nagerecht!

DSC02512.jpg

INGREDIËNTEN:

125 ml slagroom

2 el vanille suiker

250 gram mascarpone

12 bokkenpootjes

Sinaasappelsap

Afzakkertje

Decoratie: Naar eigen keuze

Porties: 4 personen (Gin Tonic) glazen

Bereidingstijd: 10-15 minuten

TYPE:

DESSERT:

POPULARITEIT:

MOEILIJKHEIDSGRAAD:

BEREIDINGSWIJZE:

1

2

3

4

Doe de slagroom, vanille suiker en mascarpone in een kom en mix tot een stevige massa. Schep de room in een spuitzak en leg hem even in je koelkast.

Zet vier glazen (of schaaltjes) klaar en pak de bokkenpootjes, sinaasappelsap en Afzakkertje erbij. Halveer de bokkenpootjes in de lengte, doop de helften in de sinaasappelsap en Afzakkertje en leg op de bodem van de glazen (of schaaltjes) 1 bokkenpootje, dus 2 helften per glas. Pak de spuitzak met room erbij, knip de punt eraf en spuit een laagje room op de koekjes.

Maak nog een laagje van de bokkenpootjes gevolgd door wat room. Bovenop leg je een heel bokkenpootje.

Versier naar wens.