INGREDIËNTEN:
250 gram bitterkoekjes
175 ml Afzakkertje
200 gram pure chocolade
250 gram ongezouten roomboter
250 gram witte basterdsuiker
5 eieren (M)
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 el poedersuiker
Porties: +/- 12 plakken
Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten
TYPE:
GEBAK:
POPULARITEIT:
MOEILIJKHEIDSGRAAD:
BEREIDINGSWIJZE:
1
2
3
4
5
6
7
8
Doe de bitterkoekjes in een kom, giet het Afzakkertje eroverheen en laat circa 10 minuten wellen.
​
Breek de chocolade in kleine stukjes en maal deze samen met de bitterkoekjes in een keukenmachine voor circa 10 seconden.
​
Klop de boter samen met de suiker voor circa 5 minuten tot het een luchtige mengsel wordt. Voeg één voor één de eieren toe aan het mengsel. Wacht met het volgende ei toevoegen totdat het ei volledig door het mengsel is geklopt.
​
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en spatel erdoor. Voeg hierna het bitterkoekjes mengsel toe en roer er doorheen.
​
Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden voor circa 60 minuten. Dek de eerste 30 minuten van het bakproces de cake af met aluminiumfolie.
​
Prik na 50 minuten met een satéprikker in de cake om te kijken of deze (bijna) klaar is.
​
Laat de cake even rusten en afkoelen in de cakevorm. Haal hem vervolgens voorzichtig uit de vorm en laat hem volledig afkoelen.
​
Bestrooi de cake alvorens het serveren met nog wat poedersuiker.