top of page
bakken

BITTERKOEKJES CAKE

Bitterkoekjes cake met Afzakkertje & chocolade. Strak en vol van smaak oftewel een heerlijke cake voor bij de koffie!

DSC02029-bewerkt.jpg

INGREDIËNTEN:

250 gram bitterkoekjes

175 ml Afzakkertje

200 gram pure chocolade

250 gram ongezouten roomboter

250 gram witte basterdsuiker

5 eieren (M)

250 gram zelfrijzend bakmeel

2 el poedersuiker

Porties: +/- 12 plakken

Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten

TYPE:

GEBAK:

POPULARITEIT:

MOEILIJKHEIDSGRAAD:

BEREIDINGSWIJZE:

1

2

3

4

5

6

7

8

Doe de bitterkoekjes in een kom, giet het Afzakkertje eroverheen en laat circa 10 minuten wellen.

Breek de chocolade in kleine stukjes en maal deze samen met de bitterkoekjes in een keukenmachine voor circa 10 seconden.

Klop de boter samen met de suiker voor circa 5 minuten tot het een luchtige mengsel wordt. Voeg één voor één de eieren toe aan het mengsel. Wacht met het volgende ei toevoegen totdat het ei volledig door het mengsel is geklopt.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en spatel erdoor. Voeg hierna het bitterkoekjes mengsel toe en roer er doorheen.

Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden voor circa 60 minuten. Dek de eerste 30 minuten van het bakproces de cake af met aluminiumfolie.

Prik na 50 minuten met een satéprikker in de cake om te kijken of deze (bijna) klaar is.

Laat de cake even rusten en afkoelen in de cakevorm. Haal hem vervolgens voorzichtig uit de vorm en laat hem volledig afkoelen.

Bestrooi de cake alvorens het serveren met nog wat poedersuiker.

bottom of page