top of page
bakken

BANKETBAKKERSROOM

Een heerlijke vulling voor onze soesjes!

DSC02548.jpg

INGREDIËNTEN:

65 gram suiker

16 gram vanille suiker

3 eidooiers (M)

35 gram bloem

325 ml melk

25 ml Afzakkertje

Porties: 450 gram

Bereidingstijd:  +/- 15-20 minuten

TYPE:

OVERIG:

POPULARITEIT:

MOEILIJKHEIDSGRAAD:

BEREIDINGSWIJZE:

1

2

3

4

Meng de suiker, vanille suiker en de eidooiers in een kom door elkaar. Voeg ook de bloem toe en roer door tot die helemaal is opgenomen.

In een pannetje verhit je 325 ml melk en 25 ml Afzakkertje, zodra het begint te koken draai je het vuur uit. Voeg een beetje melk toe aan het eimengsel en roer door tot de melk helemaal is opgenomen. Voeg de rest van de melk dan ook in delen toe en roer tot het een egaal mengsel is.

Giet het mengsel terug in de pan en zet het vuur weer aan. Breng aan de kook terwijl je blijft roeren, neem ook de bodem van de pan goed mee. De room is goed als het de dikte heeft van dikke vla.

Giet de room in een schone schaal en dek deze af met een folie. Druk de folie aan op de room, zo voorkom je dat er een velletje vormt op je banketbakkersroom. Laat even afkoelen en zet dan in de koelkast om helemaal af te koelen. De room dikt dan ook nog verder in.

bottom of page